x
Far Away From Fiji: The Time Is Now

Far Away From Fiji
The Time Is Now

Far Away From Fiji: The Time Is Now

GAFFA

Album / Selvudgivet
Udgivelse D. 01.10.2014
Anmeldt af
Rune Schlosser

Gruppen med det geografisk beskrivende navn, Far Away From Fiji, debuterer med deres første langspiller, The Time is Now. Det er en drømmende og poppet sag, der især er bygget op af guitar-figurer, synthflader og programmede trommer. Det er naturligvis tilsat en solid dosis drømmende vokal fra forsanger Rasmus Zedlitz, mens der også bliver drysset vokalharmonier ud over herlighederne. 

Materialet på The Time is Now bliver beskrevet som en homage til film - der er produceret film-kollager til sangene på albummet - og det er da også tydeligt at høre, hvor inspirationerne kommer fra. Der er en drømmende og insisterende æstetik pladen ud, som var man vidne til en film, hvor der befinder sig en vedholdende stemning – eller et særligt udvalg af overgangsbilleder. Det kunne passende være en ret intim historie, for på nogle de bedste numre (Multitudes, Alaska og Hesitate) bliver der skruet helt ned. Det bliver også mere storladent i udtrykket (fx. Easy to Pretend) – som en mere guitarbaseret M83.  

Helt grundlæggende er det nu der, hvor gruppen skærer helt ind til benet, at The Time is Now for alvor træder i karakter. Æstetikken vinder dog desværre over narrativet på langt det meste af Far Away From Fijis materiale – men er man til slags, så er der også noget at hente her.

 

 

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA