x
Christian Winther: Wintherlyd

Christian Winther
Wintherlyd

Christian Winther: Wintherlyd

GAFFA

Album / NMS
Udgivelse D. 15.01.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Han deler navn med forfatteren bag alle tiders mest populære konfirmationsgave herhjemme – poesibogen Hjortens Flugt (1855) – og giver den til daglig som fast sidekick for den populære børne-tv-karakter Hr. Skæg. Og nu springer 35-årige Winther så ud med et seriøst – og seriøst vellykket – soloalbum produceret af Mads Wæhrens.

Bakket op af et større hold musikalske makkere og båret af en vellykket vekselvirkning mellem et relativt let og luftigt, semi-akustisk klangunivers og en stribe virkelig vejdrejede tekster. Som sangtitlerne antyder, handler det ikke mindst om tilværelsens mangfoldige krisetilstande – ikke just overraskende i sig selv, men faktisk ganske vedkommende i ofte ganske elegant turnerede linjer:

"Som en sten slår jeg smut og ryger til bunds, lader lyset flakke og forsvinde / Jalousien rammer hårdt fra et ukendt sted der ikke længere burde gå mig på." Wintherlyd er en ordrig omgang, uden det dog på noget tidspunkt virker forceret eller prætentiøst – formentlig fordi popøret forbliver intakt, og musikken aldrig synes sekundær. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA