x
Marilyn Manson: The Pale Emperor

Marilyn Manson
The Pale Emperor

Marilyn Manson: The Pale Emperor

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 19.01.2015
Anmeldt af
Kristoffer Veirum

På karrierens tiende udspil står den tidligere selvproklamerede God of Fuck stærkere, end han har gjort i et årti, ja, han er næsten blevet menneskelig – og bedre for det.

Manson arbejder for første gang sammen med produceren Tyler Bates, der blandt andet er kendt for at lave soundtracks til filmene 300 og The Guardians of the Galaxy, og han holder chok-rockeren i stram snor. Sammen får de skabt en lyd, der både stikker tilbage i bagkataloget og opdaterer og revitaliserer Manson anno 2015.

Den tungt slæbende åbner, Killing Strangers, kan nærmest beskrives som et ominøst bluesnummer, og den er samtidig en effektiv programerklæring for albummet. Det er en skæring af højeste kvalitet, som fra start lover godt, og som resten af pladen i stort omfang lever op til.

Det er til dels den guitardrevne garagerock fra den ellers svage Eat Me, Drink Me, der møder den melodiøse glamrock-produktion fra hovedværket Mechanical Animals. De vanlige industrielle elementer kryber i baggrunden, og singlen Deep Six bliver det nærmeste, vi kommer på det metalliske. 

Slave Only Dreams To Be King besøger det klassiske Manson-beat fra The Beautiful People, mens The Mephistopheles of Los Angeles tegner sig som et af albummets mørke højdepunkter og Warship My Wreck dets mest dystre.

Det er usikkert, om Marilyn Manson igen får den gennemslagskraft, han havde i 90'ernes mere internetfattige verden, men han formår på ny at tage os med ind i mørket. Kejseren har atter noget på hjerte.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA