x
Fall Out Boy: American Beauty/American Psycho

Fall Out Boy
American Beauty/American Psycho

Fall Out Boy: American Beauty/American Psycho

GAFFA

Album / Island Records
Udgivelse D. 19.01.2015
Anmeldt af
Kristoffer Veirum

Har det ikke altid været lidt på mode at lægge Fall Out Boy for had? Kritikken af forsanger Patrick Stumps poppede solodebut Soul Punk (2011) endte mest med at omhandle hans vægttab, og drengenes comeback Save Rock And Roll forrige år frembragte det brovtende modsvar: "Javel, og det skal I så gøre?"

Ufortrødent fortsætter Fall Out Boy deres flirt med moderne r&b. Hvis begrebet hardcore er forudsætningen for varebetegnelsen emo, kan vi vist godt vaske den af som gårsdagens eyeliner. Det her er tyggegummirock eller poppunk med stort tryk på pop.

American Beauty/American Psycho er en smeltedigel af alle tiders popmusik. Bedst er Fall Out Boy, når de bare giver efter, skruer lidt ned for larmen og omfavner det store hook. Patrick Stumps vokal er stadig tydeligt inspireret af Michael Jackson, og hans hvide r&b-stemme fortsætter med at være ankeret for gruppens signaturlyd. Lyt blot til Centuries eller Jet Pack Blues.

Efter tre bombastiske åbnere skruer vi lidt ned og hiver lighte … Mobiltelefonen frem til The Kids Aren't Alright. Bagefter er Uma Thurman med sin 60'er surfguitar-figur soundtracket til den mest poppede Tarantino-film, der ikke bliver filmatiseret.

Og der er skamløs pop for alle pengene, det er som at købe popcorn med smeltet smør i en amerikansk biograf: Kæmpe vokalhooks som i Novocaine, Fourth Of Julys flirt med Katy Perry, jamen, prøv bare at lytte til Favorite Record.

Smittende energi. Sukkersød. Det her må utvivlsomt være en guilty pleasure.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA