x
Siskiyou: Nervous

Siskiyou
Nervous

Siskiyou: Nervous

GAFFA

Album / Constellation
Udgivelse D. 19.01.2015
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Canadiske Siskiyou har ikke for ingenting valgt at kalde deres tredje album for Nervous - sangskriver Colin Huebert (eks-Great Lake Swimmers) har i de senere år været gevaldigt nede at vende psykisk som følge af en uhelbredelig indvendig øreskade.

Det præger selvsagt sangskrivningen på Nervous, der imidlertid er et mindst lige så smukt, som det er et dystert værk. Samtidig er det Siskiyous suverænt mest ambitiøse album til dato - væk er de første pladers lofi-æstetik, idet bandet nu i stedet forfølger en nænsomt konstrueret blanding af artrock og chamberpop, der på samme tid fremstår tæt og kompakt, luftig og nuanceret. Nervous er interessant lytning fra første færd, men åbenbarer sig i reglen blot mere for hver lytning, og Hueberts sangskrivning såvel som intime, ofte hviskende stemme opererer på et aldeles fornemt niveau.

En række gæster er med til at løfte løjerne, der kun indimellem bliver en anelse søvndyssende - saxofonisten Colin Stetson og violinisten m.m. Owen Pallett er de mest prominente, og de gør begge glimrende figurer.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA