x
Spidergawd: Spidergawd II

Spidergawd
Spidergawd II

Spidergawd: Spidergawd II

GAFFA

Album / Crispin Glover Records
Udgivelse D. 16.01.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

"Rock som vor mor/far/bedstefar lavede den," lyder klichéen ofte, når der er dømt klassisk, guitarbåren og bluesbaseret rockmusik. Nuvel, norske Spidergawd er netop klassisk guitarrock på skuldene af ikke mindst Black Sabbath og Led Zeppelin. Men det er også en rock, som ikke fornægter at den er undfanget i 2014 og ikke 1974: Klassiske virkemidler i frisk fortolkning, om man vil.

Og det rykker, skulle jeg hilse og sige; alt hvad remmer og tøj kan holde ned ad samme boldgade som eksempelvis Queens of the Stone Age, Kyuss og for den sags skyld Foo Fighters. Tighte og tonsende trommer, testosterontunge vokaler og naturligvis rigeligt med riffbaseret guitararbejde.

Fra et indædt livtag med traditionalen Fixin' to Die Blues ("I know I was born to die, but I hate to leave my baby crying," etc.) til den kækt knejsende afslutter Sanctuary. Jo-jo, den er god nok. Hvor Spidergawd i mange år 'bare' har været en gammel Jerry Garcia-sang, er det nu også overskriften på et ganske overbevisende bud på en hård, skandinavisk rock af internationalt format.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA