Who Killed Bambi: Who Killed Bambi +

Who Killed Bambi
Who Killed Bambi +

Who Killed Bambi: Who Killed Bambi +

GAFFA

CD / Mermaid Records
Udgivelse D. 26.01.2015
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Det her er et interessant projekt – stryger-sekstetten Who Killed Bambi, der siden 2009 har samarbejdet med prominente herrer som Søren Huss og Mikael Simpson, har samlet otte stærke, nordiske navne, der hver især fortolker et enkelt af deres egne numre og udelukkende akkompagneres af nævnte ensemble.

Who Killed Bambi + fungerer således som et statement – strygere behøver ikke at blive spist af med diskrete backingroller. Påstanden underbygges snildt af Who Killed Bambi, der med tre violiner, to celloer og en bratsch uden den fjerneste tøven fremelsker detaljerige og mangefacetterede lydkulisser for solisternes sang – strygerne skaber både dynamisk fremdrift og fortryllende stemninger, og de supplerer hinanden, så det er en fryd. Tingene er virkelig tænkt til ende.

Bedst er samarbejderne med Ane Brun, Nanome og Alice Boman, mens kollaborationerne med Pernille Rosendahl og Turboweekend fremstår knap så inspirerede. Værket rummer også tre instrumentalnumre, hvoraf Interlude er en medrivende filmisk perle af de absolut mest urovækkende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA