x
Alasdair Roberts: Alasdair Roberts

Alasdair Roberts
Alasdair Roberts

Alasdair Roberts: Alasdair Roberts

GAFFA

Album / Drag City
Udgivelse D. 26.01.2015
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Skotske Alasdair Roberts, der siden slut-90'erne har spyttet et væld af værker ud, prøvede på sit forrige album, A Wonder Working Stone (2013), kræfter med episke numre og komplekse arrangementer, men på sit første selvbetitlede album i karrieren er der skåret ind til benet.

Dominerende er hér mandens formidable akustiske fingerspil og varme stemme, der i denne ombæring stort set kun garneres af lidt klarinet hér og lidt blikfløjte dér. De ekstra virkemidler sikrer en dramatisk fylde, men i reglen er der rigeligt at komme efter i det vidunderlige guitarspil og de flot eksekverede fortællinger. Alasdair Roberts er en simpel sag, men der er noget ambient og meditativt over Roberts' tidløse udtryk, der dufter lifligt af folkemusik, gamle dage og livet på landet.

Alasdair Roberts skal nydes for sit helstøbt summende format og ikke for sine umiddelbart iørefaldende kvaliteter eller alsidighed, for hér er der ikke meget at komme efter om end lidt primitiv percussion og vokal-kvartetten The Crying Lion er med til at farve albummet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA