x
Songhoy Blues: Music in Exile

Songhoy Blues
Music in Exile

Songhoy Blues: Music in Exile

GAFFA

Album / Transgressive Records
Udgivelse D. 31.01.2015
Anmeldt af
Torben Holleufer

Der er faktisk en dansk vinkel på Songhoy Blues. Spot-festivalen er med til at finde nyt talent og sammen med andre danske og malinesiske partnere holdes den årlige talentfestival, Spot On Mali Music, i Bamako. Her viste Songhoy Blues sidste år et betydeligt, men også skramlet talent, noget der dog også har fået Damon Albarns bevågenhed.

Bandet er fra Gao i det nordøstlige Mali, hvilket vil sige samme klang af ørken, som man forbinder med bands som Tinariwen. Men det er stadig en anden tradition, man trækker på, nemlig Songhai, og her ligner disse unge løver ældre stjerner som Baba Salah en masse, samt et andet åbenlyst forbillede: Bombino fra nabolandet Niger. Plus selvfølgelig også Ali Farka Touré, som også trak en masse på songhai-traditionen.

Resultatet er en plade, som er særdeles lovende - husk på at musikerne stadig er meget unge. I "eksilet" i Mali's hovedstad føjer de sig ind i en generation, der vil den elektriske musik og medtager mange vestlige riffs i en cocktail, som vil udvikle sig og for alvor blive noget af den kapital, som det musikrige land vil bryste sig af de kommende år. For det er musikere med politisk brod, og som kan mange af de typiske og medrivende riffs, som man kender fra rigtigt mange af den nye generations Mali-bands, men som også stadig mangler den form og de fede kompositioner, som gør den helt afgørende forskel.

Rigtigt godt udspil fra Songhoy Blues.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA