x
John Carpenter: Lost Themes

John Carpenter
Lost Themes

John Carpenter: Lost Themes

GAFFA

Album / Sacred Bones Records
Udgivelse D. 02.02.2015
Anmeldt af
Ras Bolding

De fleste gyserfilm-fans vil helt sikkert kende til John Carpenter, manden bag film som Halloween, The Fog, Escape From New York og The Thing, og de vil nok også vide, at han selv har lavet soundtrack til flere af sine film, typisk bestående af minimal og instrumental synth-musik. Temaet fra Halloween er blevet lidt af en klassiker, mens den dunkle basgang fra Assault On Precinct 13 har inspireret flere i både techno- og electronicakredse, såsom Afrika Bambaataa, Mark Shreeve og Bomb The Bass.

Lost Themes er det, man kunne kalde for et fiktivt soundtrack. Dvs. der er ikke tale om egentlig filmmusik, men om musik, der et langt stykke hen ad vejen lyder som den slags, der kunne benyttes i en John Carpenter gyser- eller science fiction-film. Den er lidt mere kompleks og mere velproduceret end de ofte noget rå soundtracks fra halvfjerdserne og senfirserne, men de musikalske idéer har samme udgangspunkt. Her er med andre ord tale om synthesizerbaseret instrumentalmusik med fokus på stemningsmættede lyde og gysertemaer.

Nu er Edgar Froese jo lige død, så det er oplagt at forestille sig, at hans genfærd spiller med her - der er i hvert fald flere numre, som i endog meget høj grad lugter af Tangerine Dream sådan ca. anno senhalvfjerdserne/begyndelsen af firserne. Er man til den slags, som jeg er, så er det gode sager, hvorfor jeg sniger mig op på fem stjerner. Folk med mere, skal vi sige, almindelige smagsløg, vil måske finde albummet en kende nørdet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA