x
Laura Marling: Short Movie

Laura Marling
Short Movie

Laura Marling: Short Movie

GAFFA

Album / Virgin
Udgivelse D. 25.03.2015
Anmeldt af
Malena Salvado

Engelske Laura Marling er en produktiv kvinde. Short Movie er hendes femte studiealbum på bare syv år, og det første af slagsen, hvor den 25-årige sangerinde/sangskriver selv drejer på knapperne fra producerstolen.

Lad mig starte med at indrømme, at Laura Marling var et nyt bekendtskab, da Short Movie blev sat i afspilleren. Det på trods af, at den unge brite ikke har ligget på den lade side siden debuten i 2007: hun har været nomineret til flere Mercury Prizes og løb tilmed med titlen som Bedste kvindelige artist ved Brit Awards i 2011. Men jeg har ikke manglet hende, og det har denne udgivelse ikke ændret på.

En kvinde med sin guitar, indie-hatten på skrå og en håndfuld sange bygget op af simple kompositioner, ditto arrangementer og Marlings tekster om forholdets op- og nedture. Den opskrift i sig selv fejler intet, men her er resultatet anonymt og ligegyldigt. De gode sange mangler – både i musik og lyrik – hvilket bliver endog mere tydeligt, fordi produktionen er skåret ind til benet. Marling er arbejdsom, men måske det er gået lidt for stærkt med Short Movie. I hvert fald virker pladen ugennemarbejdet i mine ører.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA