x
Genesis: Three Sides Live

Genesis
Three Sides Live

Genesis: Three Sides Live

GAFFA

DVD / Eagle Vision
Udgivelse D. 20.01.2015
Anmeldt af
Henrik Friis

Restaureret turné-dokumentar med Genesis anno 1981, som – også set med nutids-øjne – er noget mere interessant, end den mætte, karriere-tilbageskuende Sum of the Parts, som blev udgivet for et par måneder siden.

Three Sides Live er Genesis lige midt i en forvandlingsperiode: Fra status som progrock-foregangsmænd, som netop med effekt havde overlevet Peter Gabriels afgang og punkens komme, inden de efterfølgende blev det store pop-dyr i åbenbaringen.

Her portrætteres Phil Collins, Mike Rutherford og Tony Banks på tur i USA med trædemøllens radio- og fan-interviews, men også mere tilbundsgående snakke, hvor de tre kommer mere i dybden med musikken. Og så er der selvfølgelig koncerterne med gruppens vanligt store visuelle udtryk, hvor Duke- og Abacab-albummene (af svingende kvalitet) suppleres af et medley fra de helt gamle dage med bl.a. In The Cage. Og når dét sker med Phil Collins i stærk attack bag tønderne og fuldt instrumentalt blæs på resten af gruppen, er det lige før, man bliver omvendt til prog-rocken igen. Et fint tidsbillede.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA