x
Eric Clapton: Planes, Trains and Eric

Eric Clapton
Planes, Trains and Eric

Eric Clapton: Planes, Trains and Eric

GAFFA

DVD / Eagle Vision
Udgivelse D. 11.01.2015
Anmeldt af
Henrik Friis

30. marts runder Eric Clapton de 70, og så skal det være slut med lange turnéer, har han sagt. Den udtalelse er også et af de store omdrejningspunkter i denne turné-dokumentar fra Østen og Fjernøsten sidste forår, hvor Clapton bl.a. spillede sin 200. koncert i Japan.

"Mener han det nu eller ej", diskuterer medmusikere, arrangører m.v. filmen igennem – uden konklusion – klippet ind mellem numrene sammen med EC's udtalte kærlighed til Japan, kollegaernes ros til deres boss, klip fra fly og fra soundchecks etc.

Det er et fortællesprog, der belaster, og som kalder på spring-over-programmering ved fremtidige visninger. Og er man så interesseret i det? Jo, det hænder. Måske ikke så meget med Cocaine, Wonderful Tonight og Layla, som er lidt slidte. Men når EC og hans veteran-hold med bl.a. Steve Gadd (trommer), Nathan East (bas) og Paul Carrack (Hammond) swinger sig ud i blues-numrene – især de akustiske – kommer feelingen frem. Og netop hér er instruktør David Maxwells dejligt dvælende, tålmodige klip og flotte nærbilleder en nydelse.

 

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA