x
Magnolia Shoals: Tenants

Magnolia Shoals
Tenants

Magnolia Shoals: Tenants

GAFFA

Vinyl + download / Remote Music
Udgivelse D. 16.02.2015
Anmeldt af
Kristoffer Veirum

Magnolia Shoals er en del af det spirende Thy Music Collective. Deres debutalbum Tenants lever med sin detaljerigdom og fine nuancer fuldt ud op til betegnelsen "barytonrock".

Desværre sidder man efter gentagne lyt også med en følelse af, at albummet står lidt for meget i skyggen af amerikanske The National. Flere af sangene bærer nemlig præg af, at havde The National udgivet en kogebog, var disse sange retter fra dens sider. Og det skæmmer et ellers kompetent og godt produceret udspil. 

Den blå melankoli, det omfavnende tusmørke og den til tider rastløse energi, der præger glimrende sange som Archway, This Room Is A Church eller Mengele, minder om outtakes fra The Nationals Alligator eller Trouble Will Find Me.

Hvor forbilledernes styrke består i altid at tage lytteren ved hånden med ind i det isolerende mørke, kommer Magnolia Shoals ikke helt over tærsklen. De er nødt til at smide idolernes lænker og bevæge sig ud af lavvandet og trække os og sig selv med ned i dybet. Potentialet er der bestemt!


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA