x
Bob Marley & The Wailers: Easy Skanking In Boston ’78

Bob Marley & The Wailers
Easy Skanking In Boston ’78

Bob Marley & The Wailers: Easy Skanking In Boston ’78

GAFFA

Album / Tuff Gong / Universal
Udgivelse D. 17.02.2015
Anmeldt af
Henrik Bæk

I anledning af Bob Marleys 70 års fødselsdag har Marley-familien proklameret, at de vil fejre reggaekongen ved at udsende en stribe ikke tidligere udgivet materiale fra deres egne private samlinger.

Den første af slagsen er liveoptagelsen fra d. 8. juni 1978, hvor Marley og band lagde vejen forbi Boston i forbindelse med deres Kaya-turné. Optagelserne fra de to shows i Boston har tidligere været ude som bootleg, men har aldrig været udsendt officielt. På cd'en er numrene klædeligt blevet remasterede, så de står lige så krystalklare som Marleys kritikerroste livealbum Live og Babylon By Bus. Lyden er flerdimensionel og fanger også publikums konstante jubel, sang og bifald.

Sættet, der er fra den første aften i Boston, rummer i alt 13 af Marleys måske mest politiske og socialrealistiske numre gennem tiderne og det med hans faste The Wailers som et stærkt dynamisk kollektiv, der denne aften synes at spille særlig tight og veloplagt.

Trods forventninger om at Marleys Boston-sæt ville læne tungt mod sange fra den nyere Exodus fra 1977 og Kaya fra 1978, spiller han her et sæt propfyldt med flere militante numre fra tidligere albums. Faktisk er Easy Skanking det eneste nummer fra det da aktuelle Kaya-album.

Sættet åbner med en sjælden liveoptagelse af Slave Driver, der overrasker de 3.200 fremmødte tilskuere, hvilket kan høres på deres forsinkede, men alligevel store bifald. Carlton Barretts umiskendelig one drop reggaebeat og syngende lilletromme følges af den legendariske Aston Family Man Barretts sublime baslinje og Earl Wire Lindos boblende orgel, og koncerten er allerede godt i gang.

Marley trækker publikum gennem en uforglemmelig aften med numre som Burnin' & Lootin', Them Belly Full, Rebel Music, I Shot The Sheriff, War/No More Trouble, No Woman No Cry, Get Up, Stand Up og slutter af med det mesterlige Exodus.

Bob Marley & The Wailers Easy Skanking i Boston '78 vækker minder om en periode i musikhistorien, hvor musikken havde en særlig ånd og hvor musikerne – i hvert fald de store af dem – spillede live, som om de aldrig ville få chancen for at gøre det igen. Albummet er tidløst og viser en kunstner, der overvandt alle umulige odds for at bringe sit budskab ud til alle fire verdenshjørner. Easy Skanking in Zion, Mr. Marley.

Easy Skanking in Boston udsendes også på Blu-Ray/cd- og dvd/cd-formatet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA