x
The Charlatans: Modern Nature

The Charlatans
Modern Nature

The Charlatans: Modern Nature

GAFFA

Album / BMG
Udgivelse D. 16.02.2015
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Det første udspil fra The Charlatans i fem år, og samtidig det første efter trommeslager Jon Brookes alt for tidlige død i 2013, er et afdæmpet og følelsesladet album.

"I never liked the facts and I don't like to moan/just keeping us on track/talking in tones" lyder det sigende på åbningsnummeret Talking in Tones fra et band, der gennem karrieren har haft deres del af tragedier.

Alligevel er dette ikke et sørgmodigt 12. album. So Oh viser, at The Charlatans stadig har ører for den gode popsang, og Tim Burgess' vokal er som altid lige i skabet. Tony Rogers' keyboard og Hammond-orgel er også lydeligt til stede, som altid hos bandet, og skinner tydeligt igennem på numre som Come Home Baby og In the Tall Grass, men er allerstærkest på Let the Good Times Be Never Ending, hvor der er en snert af The Doors' Riders of the Storm over lydbilledet. Mørket skinner også igennem på I Need You to Know, men det bliver aldrig trist eller patetisk. For et band, der i år kan fejre 25-års jubilæum, er der stadig masser at komme efter hos de gamle Madchester-drenge.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA