x
Clemens: Klemmedrengen

Clemens
Klemmedrengen

Clemens: Klemmedrengen

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 16.02.2015
Anmeldt af
Peter T. Aagaard

Clemens er en af de mest toneangivende rappere, Danmark har fostret. Han har dannet skole for en generation af kloner, der kopierede hans rimteknik og evne til at kombinere aggression og refleksion. De seneste år har han, både på sine udgivelser og i Toppen af Poppen, vist, at han også er en gedigen sanger, der formår at formidle det indfølte og storladne med en tåre på kinden og et glimt i øjet.  
 
Med Klemmedrengen udfolder han især sangdelen af sit talent. Det fungerer i glimt, men der er afgjort passager, hvor han falder igennem, så det brager, især når han sovses ind i effekter. Efter et åbningsnummer med et flow, der lyder forbavsende nutidigt og meget lidt som Clemens, begiver han sig ud i både eurodance og soulserenader. 
 
Klemmedrengen gemmer på gode sange. Når Clemens synger om Danmark som nederlagsnation eller i hæsblæsende raggaflow beskriver en ond voldsspiral, er han suveræn. Det gør skuffelsen desto større, når han nummeret efter skifter tilbage til en genre et sted mellem club-rap og halbal.
 
Tekstmæssigt har han alt muligt på hjerte, der stikker af i alle retninger. Han er glad for at være millionær og købe ting til kæresten, men han er træt af teenagetendenser og materialisme. Musikalsk kommer han lige så vidt omkring. Der er tyskertromme, der er finsk tristese, der er doo-wop og dansktop. Til tider lyder det, som om Clemens har lavet et album af sange egnet til Melodi Grand Prix – for alle nationer.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA