x
Vashti Bunyan: Heartleap

Vashti Bunyan
Heartleap

Vashti Bunyan: Heartleap

GAFFA

Album / FatCat Records
Udgivelse D. 05.10.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Det er en historie gjort af det stof, popmytologier er vævet af: Først et forførende album fra en æterisk ung hippieskønhed i 1970 – og så tre årtiers tavshed, indtil vi endelig fik Lookaftering fra 2005. Efter yderligere ti år er der så nyt fra den i dag 69-årige brite, som siden er gået hen og blevet et såkaldt kultfænomen og hendes lille bagkatalog en slags apokryft appendix til den store historie om de seneste 50 års popmusik.

Heartleap er et indtagende lille album, hvor Bunyan nærmest sømløst fortsætter i det (mildest talt) afdæmpede, musikalske modus fra de tre foregående plader. Det betyder også at albummet – trods en umiskendelig modning i tekstuniverset siden Just Another Diamond Day – besidder såvel styrkerne som svaghederne fra forgængerne.
 
Det er altsammen stilfærdigt smukt og indimellem endda vederkvægende – men også en kende stillestående og kedsommeligt. Medmindre, måske, at man tilfældigt befinder sig i et lokale draperet i indiske tæpper og lige har fyret en ordentlig fed til at tage toppen af den rastløshed, som eventuelt måtte indfinde sig i løbet af albummets knap 35 minutter. 

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA