x
Merigold: Songs and Reality

Merigold
Songs and Reality

Merigold: Songs and Reality

GAFFA

Album / Target Records
Udgivelse D. 09.03.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

For en countryglad rockanmelder som undertegnede er der noget rart ved at vide, at salig Gram Parsons ikke levede forgæves: Over fyrre år efter Parsons agerede forlover ved brylluppet mellem country og rock, udkommer utallige albums indenfor den såkaldte americana-genre. Også herhjemme, hvor navne som Superscum, J. Tex & The Volunteers og Backdoor Red nu får kamp til stregen af albumdebuterende Merigold, alias 24-årige Ulrik Tarp Merrildgaard.

Og han overbeviser, den gode Merrildgaard; at skrive en moderne countrysang med titlen The Werther Complex - med hilsen til J. W. Goethe - kvalificerer næsten til en stjerne i sig selv. 
 
Heldigvis er der dog gode tekster og fin musikalsk udførelse over hele linjen. Her udfoldes et mindre skramlet udtryk end hos Workers in Songs, hvor Merrildgaard til daglig udfolder sig; Songs & Reality står i den upostulerede eftertænksomheds tegn, og det er vanskeligt ikke at holde af skæringer som Ain't No Thing Like Judgement Day og I Must Extend My Time with You.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA