x
Sea Change: Breakage

Sea Change
Breakage

Sea Change: Breakage

GAFFA

Album / Karmakosmetix Music
Udgivelse D. 23.02.2015
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Den norske sanger/sangskriver Ellen A. W. Sunde alias Sea Change er et regulært stortalent inden for elektronisk baseret drømmepop. Debutalbummet Breakage er ikke en mesterlig omgang, men absolut en markant demonstration af kvindens flair for at skabe sfærisk og minimalistisk pop med masser af solide beats, iørefaldende omkvæd, ambitiøse vokalhamornier, magi og mystik.

Sunde nyder godt af sin dovent henslængte stemme, der i sig selv er et betydeligt aktiv, men det er ikke mindst den hyppigt hvirvlende elektroniske side af sagen – herunder de opløftende loops og den ambiente coolness – der sikrer Breakage sit særegne, ofte betagende format.

Sunde gør sig i en vis 80'er-æstetik, men dyrker en blanding af det demonstrativt stille og det gribende udadvendte, der er med til at gøre hende til et delikat og selvstændigt bekendtskab. Hun indfanger som Sea Change noget på samme tid smukt og hjemsøgende og kan i dén grad noget med følelser – også på skrift, hvor hun fremstår mere åben og vedkommende end mange af genrens øvrige bejlere.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA