x
Tobias Jesso Jr: Goon

Tobias Jesso Jr
Goon

Tobias Jesso Jr: Goon

GAFFA

Album / True Panther Sounds
Udgivelse D. 16.03.2015
Anmeldt af
Christian Erin-Madsen

Det er lidt som at træde ind i universet fra den legendariske serie Sam's Bar at høre et nummer som Can We Still Be Friends. Eller tilbage til Beatles-skitser at høre Can't Stop Thinking About You eller Crocodile Tears.

Og ligesom referencerne har den 29-årige Tobias Jesso Jr. også begået 12 fine og sårbare ballader og pophymner på sit debutalbum Goon. Han arbejder ud fra klaveret som en anden dybfølt crooner og lander et resultat, der mest er for romantikere. Det gælder ikke mindst teksterne, der dog midt i det dybfølte lidt for ofte bliver små klichéer, der, som andre før ham, handler om et hårdt breakup og iagttagelser af og i byen.

Det er der mange kunstnere, der slipper af sted med ved andre gode greb, og i Tobias Jesso Jr.s tilfælde ligger kernen da også et andet sted. For selv om det er lækkert og varmt produceret som Paul Simon eller Kings of Convenience ved pejsen på et nummer som The Wait eller Leaving LA, bliver det også temmelig pænt, og man savner udvikling og originalitet på albummet. Imellem linjerne fornemmer man dog et klart potentiale til at komme efter det i fremtiden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA