x
The Slow Show: White Water

The Slow Show
White Water

The Slow Show: White Water

GAFFA

Album / Haldern Pop Recordings
Udgivelse D. 06.03.2015
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

Kor som kastet ud i en katedral, i en sang om en af 2. Verdenskrigs mest sønderbombede byer, afleveret med en patosladet speak som vokal, støttet af blæsere. Manchester-bandet The Slow Show sætter ikke deres musikalske lys under en skæppe, når de åbner deres debutalbum med Dresden.

Forsanger Rob Goodwins særegne og messende stemme er både The Slow Shows force og deres svaghed. For den løfter bestemt numre som Paint You Like a Rose og førnævnte Dresden, hvor Goodwins stemme har en snert af Lou Reed og leverer hvert et ord med pastoral følelse.

Til gengæld fylder den også så meget, at musikken presses i baggrunden og ind imellem bare virker som nødvendig og intetsigende backing. Det giver for eksempel et nummer som Brother en klang af udvandet Arcade Fire. Der er bare meget lidt tyngde, når Rob Goodwin er stille – trods masser af strygere og blæsere. Inspiration fra canadierne kan man også se på Augustine, men her sidder arrangementet langt mere i skabet.

Det er som om, den voldsomme patos griber for meget ind i albummet og gør White Water til en for ensformig masse af store følelser.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA