x
Sonja Hald: Vækstplanen

Sonja Hald
Vækstplanen

Sonja Hald: Vækstplanen

GAFFA

Album / A:larm Music
Udgivelse D. 16.03.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Det er gået stærkt for Sonja Hald, alias de østjyske makkere Jonas, Ole, Jakob, Simon, Mikkel og Flemming. Først indkasserede de en førsteplads ved talentkonkurrencen KarriereKanonen, siden fulgte en fast opvarmningstjans for Magtens Korridorer – og nu har vi altså første langspiller fra den fiktive frk. Hald. 

Vækstplanen er en slags spøjs fætter – eller kusine, om man vil – til de hidtil to succesalbum fra kollegerne i Folkeklubben: Det handler om kreativ omgang med modersmålet, glimt i øjet og en musik som, uden at fornægte sin samtidighed, synes at være fuldt bevidst om den tradition, den indskriver sig i. 

Skousen & Ingemann-allusionen i linjen "herfra hvor jeg står kan jeg ikke se en skid" er således sigende, og Vækstplanen rummer da også flere sjove sproglige påfund og referencer: "Der er noget galt i Danmark, Michael Kvium maler helt ad helvede til." Der er en del ordleg for legens egen skyld, hvilket dog ikke forhindrer den forkølede vokal og vekselvirkningen mellem spas og alvor i at udgøre en charmerende cocktail.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA