x
Rae Morris: Unguarded

Rae Morris
Unguarded

Rae Morris: Unguarded

GAFFA

Album / Warner Music
Udgivelse D. 30.03.2015
Anmeldt af
Nanna Jenner Jensen

Efter at have sendt tre ep'er på gaden siden 2012, og medvirket som gæstevokal hos både Bombay Bicycle Club og Clean Bandits, er det nu endelig tid for unge Rae Morris at stå helt på egne ben. Og måske den megen ventetid var det værd, for der er på ingen måde tale om Bambi på den glatte is her. Tværtimod byder Morris på en fornem debut, der ikke sådan helt vil sættes i bås.

Tænk Coldplays triste inderlighed samt forkærlighed for det nøgne klaver i centrum, og tilsæt så Ellie Gouldings lyse stemme og electro-pop-sound, med et skvæt af Enyas sfæriske korarrangementer og harpe blandet ind. Så har du cirka lyden af Morris; en art moderne new age-pop. Nummeret Don't Go kunne man endda sagtens forestille sig Chris Martin have både skrevet og sunget i førnævnte Coldplay – og det er jo altså ikke et helt dårligt sammenligningsgrundlag!

Generelt er sangskrivningen på Unguarded på rigtig højt niveau, hvor hvert enkelt nummer har en spændende, interessant og catchy detalje ved sig. Som enten et klaver-refræn på Morne Fortuné, det insisterende, gentagende hook på Closer, det messende kor-loop på For You eller 90'er dance-beatet i Do You Even Know. Kort sagt har Morris begået et fremragende album, som både kan nærlyttes med høretelefoner og nydes intenst, men også sagtens fungere som lækker baggrundsmusik til en rødvinsaften med vennerne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA