x
The Staves: If I Was

The Staves
If I Was

The Staves: If I Was

GAFFA

Album / Atlantic Records
Udgivelse D. 23.03.2015
Anmeldt af
Pelle Sonne Lohmann

Det er tre år siden, at de tre engelske søstre Emily, Jessica og Camilla Staveley-Taylor albumdebuterede, og siden har de mere eller mindre nonstop befundet sig på alverdens landeveje. Det har resulteret i en skøn selvsikkerhed, der nemt mærkes på nærværende toer, som i vid udstrækning lykkes med at løfte de tårnhøje ambitioner, der åbenlyst har været fra skabernes side.

Søstrenes himmelske vokalharmonier sidder smukkere i skabet end nogensinde før, og Bon Ivers Justin Vernon, der har produceret pladen, har været med til at sikre et mere mangefacetteret udtryk – klaver, blæsere og strygere titter alle frem hist og her, og minsandten om ikke den akustiske guitar på et par numre er skiftet ud med en pågående elektrisk én af slagsen.

Der er ganske enkelt mere på spil i denne ombæring, og numre som den mystisk rislende Steady, den bas-boblende The Shining og den helt symfoniske Horizons er indiefolk af høj klasse. Andre gange går løjerne lidt i stå, og tekstuniversets mange favntag med forliste forhold bliver en anelse banale i længden.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA