x
Marika Hackman: We Slept At Last

Marika Hackman
We Slept At Last

Marika Hackman: We Slept At Last

GAFFA

Album / Dirty Hit Records
Udgivelse D. 16.02.2015
Anmeldt af
Rune Schlosser

Britiske Marika Hackman er klar med debutalbummet We Slept At Last, der kommer i halen på dennes spændende serie af ep-udgivelser. Den 23-årige alternative folksangskriver har skabt en luftig, intim og lyrisk sag i samarbejde med den faste samarbejdspartner Charlie Andrew (Alt-J med flere). 

Vi følger Hackman ind i nogle utrolig smukke og især lyriske rum – de helt tætte klaustrofobiske, men også de åbne vidder, hvilket skaber en afbalanceret fornemmelse ved flere gennemlyt. Hovedelementerne består af en meget organisk instrumentering med sjældne orgel- eller synth-lignende indslag – hvor de dog blot er af udsmykkende karakter. Et af de smukkeste momenter på pladen hører man på Open Wide med denne åbningsstrofe: "He's on the wall / the God that you love / the curtain's half way drawn / who's out there?"

Den eksistentielle frustration bliver hvirvlet op af guitarerne til et smukt klimaks på to-slaget, der kulminerer på en kuldeskærende "We can't run / Step outside and watch it burn". Virkelig smukt. Og det bliver det sådan set ved med at være, selvom Hackman bliver akkompagneret af blokfløjte, tværfløjte eller blot sin akustiske guitar. Man bliver draget ind mellem varmen og kulden, der konstant kæmper om pladsen i sangene, og det er et smukt sted at sidde sammen med Hackman i midten af det hele og iagttage gløderne dø ud.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA