x
Robben Ford: Into The Sun

Robben Ford
Into The Sun

Robben Ford: Into The Sun

GAFFA

Album / Provogue
Udgivelse D. 31.03.2015
Anmeldt af
Henrik Friis

En meget slow blues med en tekst om et par i krise. Overfladisk set ligner Rose of Sharon klichéfyldt farvand, men åbningsnummeret på Robben Fords nye album lever i den grad via sit støvede, slaskede, groovy udtryk med lækkert akustisk riff og simrende Hammond underneden og så Ford-lækkerier på toppen.

Nummeret er bare et af flere eksempler på, at den amerikanske guitarist har fat i den lange ende med sine udspil i disse år. Heldigvis aldrig overbroderet – hverken arrangements-mæssigt, når han krydrer op med soul og funk, eller solistisk, hvor hans økonomiske spil er og bliver en delikat nydelse.

Skal man sætte fingre på dette udspil, som ellers er karakteriseret af gode sange og sans for detalje og groove, er det et pænt stort gæstehold. Hver for sig virker det måske godt, at Keb' Mo synger duet, at Sonny Landreth leverer slide, og at ZZ Ward synger en fin blues-ballade. Men en overraskende grov og uforløst guitar-duet med Allman Brothers' Warren Haynes trækker ned, og det skiftende fokus rykker ved albummets ellers homogene balance.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA