x
Ryley Walker: Primrose Green

Ryley Walker
Primrose Green

Ryley Walker: Primrose Green

GAFFA

Album / Dead Oceans
Udgivelse D. 31.03.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

For nogle år siden var der megen snak om den nye, såkaldte freak folk; i visse kredse blev det moderne igen at lytte til folk som Bunyan, Buckley, Bert Jansch og gerne også mere apokryfe navne. Chicagosangskriveren Walker befinder sig i samme boldgade og er alligevel et andet sted.

Godt nok har han utvivlsomt lyttet til de nævnte – ikke mindst Buckley. Men fremfor at lyde som et forceret forsøg på et vride personlig stil ud af et gammelt formsprog, lyder han på sit andet album faktisk som om, han vitterligt er trådt direkte ud af en tidslomme fra 1971 eller deromkring. Fra omslag over tekstunivers til Walkers akustiske guitarspil får vi et helt igennem tiltalende album, skrevet og indspillet på skuldrene af nogle af de tidlige halvfjerdseres mere introverte sangskriverprofiler.

Den overbevisende håndtering af den sekstrengede og evnen til faktisk at lyde som noget fra en anden musikhistorisk dimension er imponerende, og trods en vis stilstand gennem de ti sange viser nicheselskabet Dead Oceans sig igen som garant for en fin lytteoplevelse et godt stykke fra middelvejen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA