x
My Morning Jacket: The Waterfall

My Morning Jacket
The Waterfall

My Morning Jacket: The Waterfall

GAFFA

Album / ATO Records
Udgivelse D. 04.05.2015
Anmeldt af
Kristoffer Veirum

My Morning Jacket bygger støt videre på lyden fra det anmelderroste Circutial fra 2011 på deres syvende udspil, The Waterfall. Endnu engang fremtryller kvintetten fra Kentucky et på samme tid sfærisk og jordbundet album, der aldrig taber pusten over 10 fremragende sange.

Jim James' sjælfulde stemme er stadig melodiernes vejviser, og det er svært ikke at trække en rød tråd tilbage til det tidlige CSN&Y i de skarpe korharmonier, ligesom det varme fuzz-guitarspil genvækker Stephen Stills med Buffalo Springfield. Den lette brug af synths hiver dog My Morning Jacket blødt ind i nutiden.

Albummet åbner på vanlig manér med hænderne hævet mod den klare blå himmel på Believe (Nobody Knows. På In Its Infancy (The Waterfall) føles koblingen til det foregående Circutial tydeligst, det virker nærmest som en cyklus' naturlige omgang – ligesom årstidernes skifte.

Get the Point er den slags bittersød afsked til kærligheden, som My Morning Jacket efterhånden excellerer i, og når den luftige Only Memories Remains lukker, er man bevæget til at trykke play igen.

Paradoksalt nok er ligheden med sidste album den eneste anke. Bandet har fundet sin lyd, men tilfører måske ikke så meget nyt, som de nærmere finpudser den. Ikke desto mindre hensætter den bekendende lyriske tone, den blide melankoli, tilnærmelsen mod en større betydning i verden én i tanker om, hvordan solen nogle gange strømmer ned fra oven – og det er såmænd alt sammen meget godt.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA