x
Whoareyoupeople: Whoareyoupeople

Whoareyoupeople
Whoareyoupeople

Whoareyoupeople: Whoareyoupeople

GAFFA

LP / Coconut's Grove
Udgivelse D. 22.03.2015
Anmeldt af
Torben Holleufer

Hvad der startede som en god idé til koncerter med Roskilde-hiphop-outfittet Sort Stue og på et tidspunkt debuterede på Global som Denque Fever har nu begået en lille mesterskive. Bigbandet med den skæve tilgang og stort vid og viden i baggagen har nu begået en formidabel plade, hvor inspirationerne er tydelige, uden at der overhovedet er tale om efterligninger. Dertil er det personlige udtryk for unikt.

For ja, der er mere end et hint til Felka Kutis Afrika70-gruppe og endnu skævere hints til Mulatu Astatke og den gyldne tidsalder i etiopisk jazz, men det gør det kun charmerende. For det der for alvor imponerer er det helt personlige drive og den veloplagte måde, numrene leveres på. Fra det typiske claves-beat til en hornsektion, som spiller så du kan droppe den flybillet til Nigeria og den tvivlsomme taxatur med en endnu mere tvivlsom chauffør til The Heart Of Darkness, Ikeja's The Shrine og Fela-territory. For vi er simpelthen landet og midt i den sveddryppende energi på denne plade undfanget midt i et meget afrikansk København.

Der er så meget potentiale i det her orkester, som allerede har vist sig som et medrivende liveorkester, der forstår at formidle trancen fuldt på højde med de bedste fra den revival, de er del af, så som eksempelvis Antibalas fra New York. Kun en enkelt mislyd herfra angående sangen, som her mangler helt at overbevise. Uden at det skal tage meget fra en af de mest overbevisende danske udgivelser indenfor global musik i mange år.

Fandenivoldsk festmusik med stor dybde.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA