x
Code Elektro: Superstrings

Code Elektro
Superstrings

Code Elektro: Superstrings

GAFFA

Album / Iceberg Records
Udgivelse D. 23.03.2015
Anmeldt af
Ras Bolding

Er du, kære læser, en af dem - en af os - der fældede en stille kosmisk tåre, da Tangerine Dreams Edgar Froese gik bort for et par måneder siden? I så fald er der måske lidt trøst at hente, for med Code Elektro lever ånden og inspirationen fra Tangerine Dream i hvert fald videre.

Code Elektro er danske Martin Ahm, og han laver musik, som læner sig op ad den, man kender fra f. eks. Tangerine Dream i senhalvfjerdserne og de tidlige firsere. John Carpenters soundtracks har helt sikkert også inspireret. Dvs. der er tale om instrumental elektronmusik af den slags, der befinder sig et sted i mellemzonen mellem arytmisk ambient og så techno og trance; musik, hvor det ikke er egentlige rytmelyde, trommemaskiner, der skaber rytmikken, men snarere arpeggiofigurer og sequencere.

Selvom denne type musik aldrig har været stor i Danmark, så har den dog haft nogle mere eller mindre trofaste udøvere, f. eks. Nattefrost, og det er altid rart, når der er folk, også herhjemme, der gider spille den musik, de brænder for i stedet for at gå efter de kommercielle radiostationer. Så rumnørder, anorakker og science fiction-fans kan godt give Code Elektro et lyt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA