x
Paul Hartnoll: 8:58

Paul Hartnoll
8:58

Paul Hartnoll: 8:58

GAFFA

Album / Border Music
Udgivelse D. 30.03.2015
Anmeldt af
Ras Bolding

Paul Hartnoll kendes utvivlsomt bedst som den ene halvdel af den engelske electronicagruppe Orbital, der havde sin storhedstid i halvfemserne og begyndelsen af nullerne. Og man kan så afgjort godt høre endog en del spor af Orbital på 8:58.

Musikken er tænkt som en slags konceptalbum over emnet tid, noget Jean Michel Jarre gjorde tilbage i 1993 med Chronologie, og bedre. Måske først og fremmest fordi Jarre forblev den instrumentalist, han er. En af svaghederne på 8:58 er nemlig de forskellige gæstevokalister, der figurerer på de fleste af albummets numre. Sjovt er det at høre Robert Smith på Please igen - her er tale om en genindspilning – og hvordan det så lige passer ind i det overordnede tidskoncept, tjah? Nu vi er ved Smith, så dukker der også en trip-hoppet cover af The Cure-klassikeren A Forest op, lavet i samarbejde med The Unthanks. Nummeret fungerer godt, men igen synes man ikke rigtig at fange nogen rød tråd i forhold til albummets koncept om tid.

Andre af gæstevokalerne fungerer knap så godt, og i disse ører er albummets nok bedste nummer da også den meget Orbital-lydende – og helt instrumentale – Nearly There. Jeg klemmer mig op på små fire stjerner pga. det flotte arbejde med det elektroniske lydbillede, men helt overordnet set tror jeg, Hartnoll skal overveje at droppe gæstevokaler og de store koncepter.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA