x
Polar Bear: Same As You

Polar Bear
Same As You

Polar Bear: Same As You

GAFFA

Album / The Leaf Label
Udgivelse D. 30.03.2015
Anmeldt af
Ras Bolding

Polar Bear byder, helt overordnet set, på en coctail af jazz tilsat elementer af rock og elektronik, sådan ca. i den rækkefølge. Musikken er overvejende instrumental, men her og der også med vokalpassager, såsom lidt spoken word i åbningsnummeret og lidt sang et par steder undervejs.

Lad os bare få det overstået med det samme – vokalpassagerne med deres "love", "feeling" og "almighty God" tænder mig slet ikke. Jeg synes egentlig ikke, musikken kalder på vokaler, men når det åbenbart skal være, så havde det måske været bedre med ordløse af slagsen.

Bedre fungerer de instrumentale passager, og dem er der heldigvis flest af. Musikken er ofte bygget op omkring ostinater med improviserede soloforløb oven på, som man kender det fra forskellige former for jazz. Her og der bydes der også på egentlige melodiske temaer, typisk vævet ind i lange forløb – her er numre på både ti og tyve minutter. Nogle af de mere improvisatoriske passager fungerer bedre end andre, men overordnet set er det helt klart de instrumentale passager, der fanger mig bedst. Jeg klemmer mig op på fire stjerner.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA