x
Modest Mouse: Strangers To Ourselves

Modest Mouse
Strangers To Ourselves

Modest Mouse: Strangers To Ourselves

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 13.03.2015
Anmeldt af
Lars Löbner Jeppesen

Efter hele otte års ventetid på dette nye sjette album fra Modest Mouse har der naturligvis været store forventninger om høj kvalitet på kollektivets kvantespringende og kakofonisk kolbøtterock. Desværre er det resulterende album en lytteoplevelse på det jævne.

Det starter ellers fornemt med det åbnende titelnummer, der er en sagte sag med en produktion, der kunne være signeret Dave Friedmann, fulgt af Lampshades On Fire, et sandt indie-anthem i tråd med tidligere hits som Float On og Dashboard. Helt godt er det også i den seks minutter lange The Ground Walks, With Time In A Box, der bæres af en gennem-groovy discorytme og ender ud i et Four Tet-klingende og ringlende virvar.

Men så står den ellers også på ærgerlig autopilot for Isaac Brock og co. på resten af den timelange skive. Det da lige, når filmen ikke kollapser fuldstændig, som på Sugar Boats, der er gudsjammerligt cirkusklimpreri eller Pistol (A. Cunanan, Miami, FL. 1996) opkaldt efter Gianni Versaces morder, der lyder som en kasseret Beck-b-side anno Midnight Vultures og indeholder en tekst, der kunne være manuskriptet til et nyt (dårligt) Grand Theft Auto-spil. Ifølge frontmand Brock har indspilningerne været så frugtbare, at vi allerede kan se frem til en albumopfølger næste år. De burde dog nøjes med en ep, hvis det her er niveauet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA