x
Liserstille: Empirical Ghost

Liserstille
Empirical Ghost

Liserstille: Empirical Ghost

GAFFA

Vinyl + download / G Records
Udgivelse D. 24.04.2015
Anmeldt af
Kristoffer Veirum

Fortid kolliderer med fremtid på LISERSTILLEs hidtil mest helstøbte album. Gruppen har finpudset deres udtryk. Den storladne orkestrale dramatik går atter hånd i hånd med brutal guitar og abrupte taktskift – fra den inderlige hymne til den voldsomme energieksplosions vold.

Capsules baner vej for et riff, der lyder som Genesis' Back In NYC, leveret med energien fra At The Drive In's Relationship of Command, og en moderne Bowie i front. Det er som at skimte en fremmed dimension igennem et hul i væggen: Et krystalklart landskab takket være Randall Dunns (Sunn O)))) mix af albummet.

Højdepunkterne tårner sig op: Gold Futures melodiske pop, riffet i Wall Mark. Nakkehårene rejser sig på This Wonderful You, når Martin Byrial ømt ekstatisk proklamerer "I wanted to fly/ but I'm scared of the ravens."

Der er en klar forskel på en djævleuddrivelse og at fremmane spøgelset. Hvad der er mest ominøst, ved jeg ikke, men det står klart, at ånd eller spøgelse er Empircal Ghost et storladent epos, der lever og ånder, besætter og spøger.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA