x
Morten Fog & Jesper Møller: Realen Fanø - Livet bag scenen!

Morten Fog & Jesper Møller
Realen Fanø - Livet bag scenen!

Morten Fog & Jesper Møller: Realen Fanø - Livet bag scenen!

GAFFA

Bog / Seyfarth & Møller
Udgivelse D. 01.04.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Da en kollega engang fortalte mig, hvor mange nye bogudgivelser, som rent faktisk udkommer på det danske marked hvert år, blev jeg forbavset. Når man så møder en bog som denne, giver det straks mere mening - en absolut smal, men ikke desto mindre stor og flot sag, som dokumenterer en stribe kendte, danske musikeres visit på Fanø-spillestedet Realen i løbet af 2013.
 
Der er tale om et udpræget con amore-projekt fra det lokale makkerpar Morten Fog og Jesper Møller; tekstdelen har de overladt til en kommunikationsvirksomhed, og det bærende element over de knap 200 sider i stort format er da også de mange backstagefotos af såvel veteraner som Billy Cross, Poul Krebs, Michael Falch og Allan Olsen som yngre navne fra Dúné, Christian Brøns og Kira Skov til Rasmus Walther og Jonah Blacksmith.
 
I sig selv og hver for sig er billederne her måske ikke ligefrem musikfotografi i verdensklasse; den samlede præsentation er dog veludført og giver et uformelt og intimt blik bag kulisserne, når store og halvstore danske musiknavne er på landevejen. Og som sådan er Realen Fanø - Livet bag scenen! på en og samme tid en stor og lille bog: Et perifert og alligevel meget velkomment appendix til den fortsatte historie om levende, dansk musik.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA