x
Happyness: Weird Little Birthday

Happyness
Weird Little Birthday

Happyness: Weird Little Birthday

GAFFA

Album / Moshi Moshi Records
Udgivelse D. 13.04.2015
Anmeldt af
Kristian Bach Petersen

"I'm the motherfucking birthday boy/Don't steal my thunder, Baby Jesus". Så er man ligesom i gang. Pop Revo-aktuelle Happyness debuterer med hele 17 numre i den absolut mere finurlige og skæve ende, om hvordan det er at dele fødselsdag med Guds søn, blandt andet.

Og så går det ellers derudad i en sky af melodisk lo-fi og glimt i øjet. Great Minds Think Alike, All Brains Taste the Same har, ud over en fantastisk zombie-titel, en melodi, som Stephen Malkmus og hele Someone still Loves You Boris Yeltsin snildt kunne misunde dem.

For selvom de er briter, lyder Happyness helt umiskendeligt amerikanske. Basgangen på Leave the Party sidder også lige i skabet og den eminente Lofts' surf-guitar ligeså.

Helt 90'er-skramlet er det på Refridgerate Her, og Anything I Do is Alright er ren T-Rex, men de brydes op af Pumpkin Noir. Her har den unge trio besøg af Ed Harcourt, og de klæder den mere klassiske singer-songwriter virkelig flot, og den melankolske slager står som et af mange små højdepunkter på et helt igennem unikt og charmerende album.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA