x

Hulda
Sound

Hulda: Sound

GAFFA

Album / Tutl
Udgivelse D. 05.03.2015
Anmeldt af
Ras Bolding

Sound er debutalbum for Hulda, der stammer fra Færøerne. Egentlig præsenteres Hulda som solokunstner, men af albummet fremgår det, at en del andre også medvirker undervejs, både omkring det musikalske, mix, produktion, etc.

Og lad os bare begynde i dén afdeling af affæren - Huldas lyd og produktion er meget gennemført og veldrejet, nok også mere, end man normalt ville forvente af et debutalbum. Musikken er elektronisk pop, her og der med spor af såvel disco som electronica og en smule triphop. Vokalen er helt i front - man er ikke i tvivl om, at det her er popmusik - men der er også arbejdet med de elektroniske arrangementer og de analoge synthlyde, som ofte er ret flotte. Sine steder kan projektet måske minde en smule om danske Akiri.

Indrømmet, et par steder undervejs bliver det lige for rendyrket pop nok til min smag, og jeg er et par skridt fra flashback til halvfemsernes EuroDance-scener. Men det skal ikke skille os i det helt store spil, for der er heldigvis også lidt mørkere og måske mere personlige numre. Det kunne muligvis være spændende for Hulda også fremover at dykke mere ned i den del af materialet.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA