x
Steven Wilson: Hand. Cannot. Erase.

Steven Wilson
Hand. Cannot. Erase.

Steven Wilson: Hand. Cannot. Erase.

GAFFA

Album / Border Music
Udgivelse D. 27.02.2015
Anmeldt af
Ole Rosenstand Svidt

I 2006 blev liget af den 38-årige engelske kvinde Joyce Carol Vincent fundet på et klubværelse i London. Hun havde på det tidspunkt været død i mere end to år (!), men end ikke lugten af hende havde fået naboerne til at fatte mistanke. Den dybt tragiske historie er inspiration for Porcupine Tree-sangeren Steven Wilsons fjerde soloalbum, der fortæller en sammenhængende historie om ensomhed midt i det moderne kommunikationssamfund.

Wilson er en stor tilhænger af albumformatet, og Hand. Cannot. Erase. udgør en velsammensat helhed, hvor det er svært at fremhæve enkelte sange frem for andre. Vanen tro kommer vi rundt i udtrykkene, hvor afdæmpede passager med akustisk guitar afløses af pompøse energieksplosioner med tung bund og symfoniske guitar- og synthsoloer i de op til 13 minutter lange, både kringlede og melodiske kompositioner. Sange præget af skæve taktarter og spillet af fremragende musikere med tungen lige i munden.

Steven Wilson formår dog at balancere de mange temperamenter med sin bløde, distinkte stemme og poetiske, om end noget deprimerende tekster som holdepunkter: "Another day on Earth has passed me by / But I have lost all faith in what's outside" – tilsat smukke gæstevokaler fra den israelske sangerinde Ninet Tayeb. Da albummet var færdigspillet, fik jeg en ubændig trang til at tjekke, om min nabo var okay (det var han), og det siger lidt om Hand. Cannot. Erase. Et tankevækkende album, der bliver ved med at hjemsøge dig, længe efter at sidste tone er klinget ud.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA