x
TopGunn: Store Vega, København

TopGunn, Store Vega, København

TopGunn: Store Vega, København

Anmeldt af Katrin von Linstow | GAFFA

Lørdag den 11. april indtog TopGunn, med det borgerlige navn Oliver Gammelgaard Nielsen, Store Vega i København V. Med sig havde han et lille band bestående af tre fyre på trommer, keyboard og talk box.

Opvarmningen var dj'en Emil Lange, som er en af de travleste dj's på den danske klubscene. Ud over at være dj har Emil også udgivet flere mixtapes og været fast dj for Kidd. Emil spiller alt fra hiphop til trap, twerk, UK funky, bassline og house – noget, han bestemt også udnyttede på Vegas scene. Emil Lange er uden tvivl en rigtig dygtig dj, og han fik publikum ud af starthullerne.

Scene blev badet i farvet lys, og ud af røgen trådte TopGunn. Med en instrumental indledning og farveskift var der lagt op til et festligt show.

Et beat blev lagt, og hurtigt lød nummeret "Hemmeligt Nummer?" – en sang, som publikum tydeligvis kendte, og festen blev for alvor startet. TopGunn var i festhumør, og da gennembrudshittet "Tilbud" lød, kom der virkelig gang i publikum.

Trods sin unge alder har TopGunn været aktiv på livescenen i mere end fire år på grund af sit medejerskab i pladeselskabet Cheff Records. Et selskab, han startede sammen med Kidd, Klumben og Eloq tilbage i 2011. Her har TopGunn både fungeret som rapper og producer.

Allerede fra start af gjorde TopGunn opmærksom på, at hans andet album snart udkommer, og at koncerten også ville indeholde nogle af hans nye sange. Hans første album handlede mest om fester og damer – som han også selv understregede – men måske var det på tide, at hans sange også skulle omhandle noget andet. På denne måde præsenterede han det nye nummer "Ingen Andre". Et nummer, som handlede om at han var blevet forelsket i en pige, og at det var en meget ny følelse. Sangen indeholdt bestemt også nogle nye elementer. Nummeret var tættere på en "sjæler" end et rapnummer, og det var helt rart at høre noget nyt.

At feste var dog klart det, der fyldte rapperens tanker mest. Måske fordi han blev 24 år i sidste uge skulle der festes endnu mere? Publikum var i hvert fald klar til at feste med ham.

TopGunn havde fra start af lovet, at denne koncert ville blive noget helt særligt, og da han kastede sig ud i hittet "Døgnfluer" forstod man, hvad han mente. Pludselig sprang Klumben ud på scenen og gav den gas ved siden af TopGunn. Og det var noget, som publikum kunne lide.

Denne sang flød hurtigt over i "Sindssyg", som er lavet i samarbejde med Xander – og ud fra scenekantens mørke kom Xander dansende ind på scenen, og dét fik publikum op i et endnu højere gear.

Næsten alle aldersgrupper var repræsenteret i Vega, men det var især teenagepigerne, man kunne høre hvine, da sangen "21" brølede ud af højtalerne. Og da denne smeltede sammen med "6 Liter" med teksten "Jeg er for kendt til det her sted, jeg vil have alle klubbens damer med", overdøvede det hvinende publikum næsten rapperen.

Raske Penge var den sidste gæsterapper, som dukkede op på scenen. Sammen gav de to nummeret "Hold Ud", også fra TopGunns debutalbum.

Lyden igennem hele koncerten var meget professionel, og man da kunne tydeligt høre TopGunn og alle hans tekster. Lidt sværere var det dog at forstå alle ordene, når rapperen talte til publikum med munden fuld af øl – men det kan man ikke klandre lydmanden for.

Selvom festen var i fuld gang, skulle koncerten dog slutte på et tidspunkt, og det blev naturligvis med megahittet "Kongens Have" – som gjorde TopGunn til den mest streamede artist i sommeren 2014. Publikum overdøvede igen rapperen, da de sang med af alle kræfter: "Vi ku' bli' kærester…".

Ekstranummeret var det nye hit "Veninder", som er på vej til at opnå samme succes som "Kongens Have". TopGunn fik spillet alle sine hits og sluttede koncerten med de største. Det farvede lys og røgmaskinerne gav en diskoteks "feeling", hvilket passede perfekt med koncertens tema: fest og damer.

Der er ingen tvivl om, at TopGunn er eminent til at få en fest op at stå og at holde energien oppe hele koncerten igennem. Trods dette var koncerten meget ensformig og en smule triviel, ligesom hans tekster. Da en del af hans sange har samme fællesnævner, var det også helt ufarligt, hvordan de blev mikset ind i hinanden. Det kunne have været interessant at høre TopGunn rappe en af sine sange hen over et enkelt tromme-beat, eller måske endda endnu mere akustisk.

Koncertens højdepunkter var uden tvivl besøgene af Klumben, Xander og Raske Penge. Det gav publikum en følelse af, at de fik en særlig oplevelse med hjem.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA