x
Per Vers: Tæt

Per Vers
Tæt

Per Vers: Tæt

GAFFA

Album / Playground Music
Udgivelse D. 20.04.2015
Anmeldt af
Maria Therese Seefeldt Stæhr

I Per Vers' univers er ord og stemmer noget af det absolut vigtigste. På Tæt har rapperen således en lang række interessante og kendte stemmer med – enten som gæsterapper eller -sangere (Pede B og Kjartan Arngrim), fortællere (eksempelvis Tomas Madvig og Jonathan Spang), digtoplæsere (MC Einar, Povl Dissing og Chili Turèll på Exit) eller på anden måde som en integreret del af de historier, der fortælles.

Tæt byder på 14 skæringer, der både er sårbare, hårde, underholdende og skarpe. Det handler om mennesker – det handler om, at verden både bliver mindre og større, og hvordan vi som mennesker kommer stadig tættere på hinanden – både med og uden filter. Per Vers' tekster er vedkommende og rammende – men aldrig fordømmende eller belærende. Ordene gør det lettilgængeligt, men det betyder ikke, at det er let. Det kræver blot, at man lytter efter andet og mere end det, der lige bliver sagt.

Som tidligere er det både Embee og DJ Large der har siddet bag knapperne, men derudover byder blandt andre Tue Track og Nuplex også ind med produktioner. Resultatet er et varieret album, der giver plads til at vise de forskellige stemninger og udtryk, som teksterne lægger op til. Det klæder Per Vers at lege lidt med det mere hårde udtryk som i eksempelvis Tæt på III, og i den helt anden ende er der Inspiration, som byder på kontrabas og vokal – og det meste af det er noget, der minder om unisont. Det er en sjov måde at lege med både musik og ord, og det er det, Per Vers kan. 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA