x
Alborosie og King Jammy: Dub Of Thrones

Alborosie og King Jammy
Dub Of Thrones

Alborosie og King Jammy: Dub Of Thrones

GAFFA

Album / VP Records/Greensleves Records
Udgivelse D. 17.04.2015
Anmeldt af
Henrik Bæk

På Dub of Thrones mødes en af de tungeste eksponenter af den klassiske reggae dub med en af ​​nutidens mest talentfulde, men måske også noget undervurderede dub producenter. 

Vi er de musikalske vidner ved ringside til en seriøs dubkonfrontation mellem to af dubmusikkens sværvægtere, som når to sounds går i krig mod hinanden.
Waterhouse mesteren Lloyd 'King Jammy' James byder velkommen i ringen til førsteudfordreren fra Sicilien Alberto 'Alborosie' D'Ascola.
Projektet, der oprindeligt fik titlen Reality Dub, præsenterer to af de fineste dub reggae-producenter 'tune-fi-tune' i en hårdtslående slagserie af lyde, der rummer forskellige grene af dubmusikkens uendelige univers, så som dancehall, digital og roots.

Efter en kort intro ved 'kampleder' U-Roy lægger Jammy forsigtigt ud med det fint følende A Dub of Ice And Fire. Alborosie slår imidlertid straks tilbage med Dub Of The Seven Kingdoms, der er et hårdt dubbet remix af Every Tongue Shall Tell-rytmen og Jammy er sendt til tælling. Jammy rejser sig og slår tilbage med Iron Throne Dub, der med sit langsomme beat og skæve blæsere rammer sicilianeren Alborosie direkte i solar plexus. Nummeret er for øvrigt et re-cut af Jammys klassiske Kamikaze Dub fra 1979.
Efter en kort pause i ringhjørnet kommer Alborosie dog stærkt tilbage og rammer Jammy med en ren uppercut og nummeret Rise Up Dub, der med sin næsten brutale basgang fuldstændig slår benene væk under kongen. Næste slagserie kommer fra Jammy med nummeret Lord Of Dubs, der er et remix af hans klassiske workover af Marleys Hypocrites-rytmen, som Jammy gav nyt liv tilbage i 1983 i skikkelse af Half Pints udødelige Mr. Landlord.

Dub of Thrones er en super dub-kompilation, der dog ikke finder en vinder, men i stedet må erklæres for uafgjort. Første halvdel af kampen synes dog at overgå den sidste og Alborosies version af Errol Dunkleys fine Black Cinderella kunne måske godt have været undladt.

Albummet udsendes både på CD og på vinyl med flotte illustrationer af Tony McDermott, der har været Greensleeves Records 'go-to' kunstner i næsten fire årtier.

Alborosie og King Jammy har planer om at turnere sammen denne sommer i vaskeægte sound system style.

 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA