x
Dygtig hund: Med reprimander og emblemer

Dygtig hund
Med reprimander og emblemer

Dygtig hund: Med reprimander og emblemer

GAFFA

LP / Rillbar Distribution
Udgivelse D. 13.11.2014
Anmeldt af
Espen Strunk

Dygtig hund er en - i al fald indtil nu - velbevaret hemmelighed fra den københavske undergrundsscene. Nu debuterer de så, på vinyl helt i tidens retro-ånd - og de lever op til sit navn. For lyden af de otte sange her er beskidt og pågående som en tæve i brunst - men vel at mærke en køter, som galper poesi med en sproglig veloplagthed, man normalt måske ikke ligefrem forventer af et dansk undergrunds-punk-orkester.

Det er Magtens Korridorer som møder Iggy & The Stooges på Istedgade - og et lyrisk univers som favner såvel fornedrelse og desperation (Dygtig hund, Let for os selv), liderlighed (Sang til servitricen) som blåtonet pisserende-poesi (Vagtskifte på himlen).

Kontant levering med guitar, bas, trommer og vokal som eneste virkemidler præger denne charmerende nicheudgivelse, hvor man kan glæde sig over linjer som "Jeg smelter lissom smør i dine hænder, når du grovfiler mine hjørnetænder / de hviner, når du stopper det forgiftede æble i min mund / Jeg har været en slemmer dreng / gør mig til en dygtig hund." 


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA