x
Deadpan Interference: Deadpan Interference

Deadpan Interference
Deadpan Interference

Deadpan Interference: Deadpan Interference

GAFFA

12'' / Drone Recordings
Udgivelse D. 23.02.2015
Anmeldt af
Ras Bolding

Deadpan Interference er en dansk gruppe udsendt på Drone Recordings i København, og denne udgivelse, af sådan omtrent ep-længde, er debut.

Kvartetten spiller helt overordnet rock, noget så gammeldags som trommer, bas, guitar og vokal, med et ret solidt udgangspunkt i sådan noget som shoegazergenrerne, her og der måske også med lidt spor af den tungere ende af tresser- og halvfjerdserpsykedeliske tendenser samt en smule gothrock.

Produktionen er, som udtrykket kræver det, lidt støvet sine steder – jeg ved godt, det hører genren til, men man kunne måske med fordel spare lidt på rumklangen undervejs, også fordi man således måske ville skille sig lidt ekstra ud fra netop det udprægede genretypiske. Dog må det samtidig understreges, at selvom Deadpan Interference i høj grad trækker på velafprøvede former og genrer, så gør gruppen det generelt godt, og der blandes også kort undervejs – et nummer som Echoboys & Echogirls er f. eks. et fint og vellykket eksempel på en kombination af tung shoegazer-agtig rock og melankolsk dreampop med smag af en lille smule folk også. I de passager, hvor gruppen således blander forskellige inspirationskilder, rammes også ofte mere personlige udtryk, hvilket selvsagt kun er godt.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA