x
Tyler, The Creator: Cherry Bomb

Tyler, The Creator
Cherry Bomb

Tyler, The Creator: Cherry Bomb

GAFFA

Album / Sony Music
Udgivelse D. 12.04.2015
Anmeldt af
Michael Jose Gonzalez

Tag en deciliter horror-rap, 250 gram jazzet soul, et halvt kilo fræsende synth-flader, en cherry coke, konfetti, sitrende støjudladninger og smid en tændt dynamitstang oveni, hvorefter du kyler det hele ned ad trapperne. Læg dertil en rappende producer, der ikke på nogen måde er interesseret i at tøjle sin Pharrell-fascination – lyt bare til den kraftigt N.E.R.D.-klingende åbner, Deathcamp. Så har du lyden af Tyler, The Creators fjerde langspiller.

Cherry Bomb er med andre ord en dragende og skramlet rodebutik, hvor rappen er røget i baggrunden til fordel for eksperimenter i producerstolen. Eksperimenter, der blandt andet betyder, at Tylers vokal er havnet laaaangt nede i mikset på ellers formidable Pilot og det mildest talt udfordrende titelnummer.

Udtrykket er hist og her en tand blødere end på forgængerne, men kompromisløsheden lever i bedste velgående. Og når Tyler laver en sukret popsang som Fucking Young / Perfect, handler den naturligvis om at forelske sig i en pige, der er seks år yngre med overvejelser som: "A six year difference / Is a ten year sentence / And with the pigment on my skin, I don't want to be another statistic".

Albummets absolut bedste stund leverer Tyler i selskab med heltene og sværvægterne Kanye West og Lil Wayne, der begge er i tilbagelænet topform på forrygende Smuckers. Kanye leverer citerbare one liners på stribe, og Weezy og Tyler rapper ind og ud af hinandens sætninger over et støvet jazzet beat.

Cherry Bomb er en sydende heksekedel, der cementerer mandens galoperende aversion mod at sidde stille og finde sig til rette i ét udtryk. Det er ikke altid lige godt, og meget kan man sige om Tyler, men man keder sig aldrig i hans selskab.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA