x
Spice Girls: EV Classics: Girl Power! Live in Istanbul

Spice Girls
EV Classics: Girl Power! Live in Istanbul

Spice Girls: EV Classics: Girl Power! Live in Istanbul

GAFFA

DVD / Eagle Vision
Udgivelse D. 22.04.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

"Hvis du vil være min elsker / må du hellere komme overens med mine venner," sang den energiske, britiske kvintet Spice Girls, da de bragede igennem med singlen Wannabe i '96; det handlede om søstersolidaritet i en ny og pangfarvet udgave og tilsat overgearet plasticpop.

Det er også de centrale ingredienser på denne genudgivelse, hvor vi får to film i en – 2 Become 1, om man vil; pigernes stort anlagte, Pepsi-sponsorerede koncert i Istanbul i oktober '97 og dokumentarfilmen Girls Talk!, hvor ærlige interviews med pigerne kaster lys over en række centrale spørgsmål – hvordan er det at være berømt? Hvem er det største rodehoved blandt pigerne? Og hvad er egentlig det bedste ved at være en Spice Girl?

Nuvel, ud over den primitive glæde ved at se en ung Victoria Beckham i diminutiv påklædning må man sige, at filmen(e) ved gensyn først og fremmest maner til undren over, hvordan dette fænomen kunne blive så stort, som det faktisk var, dengang for små tyve år siden. Selve koncerten kulminerer i megahittet Wannabe og inkluderer også sjæleren 2 Become 1 og programerklæringen Spice Up Your Life.

Den kunstneriske kvalitet er dubiøs hele vejen igennem, men nu er den her altså – til glæde for en ny generation af piger (og drenge) med lyst at at spice deres liv op – eller bare som et stykke løjerlig nostalgi for os, som var helt unge i halvfemserne.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA