x
Nick Cave & Warren Ellis: Loin Des Hommes (Original Motion Picture Soundtrack)

Nick Cave & Warren Ellis
Loin Des Hommes (Original Motion Picture Soundtrack)

Nick Cave & Warren Ellis: Loin Des Hommes (Original Motion Picture Soundtrack)

GAFFA

Album / Goliath Enterprices
Udgivelse D. 18.05.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Siden lydsporet til The Proposition (2005) er det blevet til en hel række stemningsfulde, dystert rugende, soundtracks fra den australske mestersangskriver Nick Cave og hans højrehånd fra bandet The Bad Seeds, multiinstrumentalisten Warren Ellis.

Karakteristisk for alle lydsporene er den forblæste, skiftevis ildevarslende og vemodige tone – og en vekselvirkning mellem ekspansive lydlandskaber og mindre, melodiske vignetter. Således også på lydsiden til David Oelhoffens drama Loin Des Hommes, som har Viggo Mortensen i en central rolle og udspiller sig i Algeriet i midten af 1900-tallet.

Musikalsk lægger albummet sig i smuk forlængelse af de fine forgængere; det er Ellis sorgfulde strygere og Caves klaver, som sætter dagsordenen, og vanen tro er makkerparret stærkest, når deres filmmusik nærmer sig egentlige (instrumentale) sange, som her i for eksempel Farewell at Tinguit og No Class Today, som begge falder mod albummets slutning.

Det er endnu en gang en udsøgt fornøjelse at lægge ører til makkerparret Ellis/Caves instrumentale ekskurser – fred så være med, at de kun i meget begrænset græd søger at udvide eller udfordre det modus, vi efterhånden kender ganske godt fra deres ikke helt uanselige produktion af filmmusik.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA