x
Cathrine Legardh & Johan Egdetveit: I mit hjertes café - Digte af Tove Ditlevsen

Cathrine Legardh & Johan Egdetveit
I mit hjertes café - Digte af Tove Ditlevsen

Cathrine Legardh & Johan Egdetveit: I mit hjertes café - Digte af Tove Ditlevsen

GAFFA

Album / Exlibris
Udgivelse D. 15.04.2015
Anmeldt af
Espen Strunk

Det er 39 år siden, hun tog sit eget liv - og omtrent ligeså mange, siden henholdsvis Matilde Bondo og Anne Linnet prøvede kræfter med Ditlevsens digte til musikalsk backing på henholdsvis Pigesind (1975) og Kvindesind ('78). Nu kommer musiklæreren og jazzsangerinden Legardh så med sine bud på itonesættelser af forlæg fra såvel de to nævnte samlinger som fra Lille verden og Blinkende lygter.

Legardh har allieret sig med den svenske harmonikaspiller Johan Egdetveit og nogle af de musikere, som har bakket Legard op på hendes tidligere plader. De gode tekster står dejligt tydeligt hørbare frem i Legardhs klare diktion og den beherskede backing gør intet for at stjæle opmærksomheden.

Udtrykket er en folkelig vokaljazz med hilsener til nordisk visetradtion, og et navn som salig Monica Zetterlund rinder i hu. På den måde kan I mit hjertes cafe i en vis forstand forekomme noget pænere, end forfatteren og teksterne egentlig lægger op til. En påmindelse om Ditlevsen er dog altid velkommen - og timingen heller ikke dårlig, her få uger efter vi har fået en ny, rost biografi om Ditlevsen.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA