x
Astronaut: Spot Festival, Radar, Aarhus

Astronaut, Spot Festival, Radar, Aarhus

Astronaut: Spot Festival, Radar, Aarhus

Anmeldt af Lisa Amtoft Jensen | GAFFA

Astronaut med Martin Zeppelin i front var meget veloplagte ved lørdagens koncert på Spot Festival. Koncerten begyndte med en rungende drone, bandet opfordrede til et bifald, og derefter tog en mindre diskorock-fest fart gennem en række iørefaldende sange. Bandet lod til at nyde hvert sekund.

Astronaut blev dannet i miljøet omkring Det Jyske Musikkonservatorium i 2013, og de har tidligere udgivet ep'en "Cloud of Ink". De er et fem-mands band bestående af sanger, bassist, guitarist, keyboardspiller og trommeslager, og musikken må i liveudgaven placeres et sted i spændingsfeltet mellem rock og pop. Hvad der især er værd at bide mærke i ved musikken, er de skæve synthesizer- og guitarriffs og Martin Zeppelins personlige og meget ekspressive måde at synge på, der gik fra det følelsesladede til det rå.

Musikken havde på mange måder en retro-lyd – der var henvisninger til musik fra 70'erne, 80'erne og 90'erne, og flere af bandets dansable og synthesizerbaserede numre kunne nemt vække associationer til David Bowies Berlin-trilogi fra slut-70'erne, mens det andre steder kunne minde om Kashmir. Sangene var i udgangspunktet meget forskellige, og der var både plads til det meget drømmende, det meget følsomme, det skæve og det festlige.

Astronauts positive scene-energi samt det, at Zeppelin var meget karismatisk som frontfigur, var en stor del af oplevelsen. Men det var heller ikke, fordi resten af bandet kun var et backingband, der supplerede en fængslende performer, for næsten alle sang med i form af et velklingende herrekor, der var med til at forfine koncertoplevelsen.

Alt i alt har Astronauts musik mange spændende elementer fra tekster og arrangementer til deres energiske fremtoning på scenen. Projektet virker absolut meget lovende.


Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA