x
Baby In Vain: Spot Festival, Voxhall, Aarhus

Baby In Vain, Spot Festival, Voxhall, Aarhus

Baby In Vain: Spot Festival, Voxhall, Aarhus

Anmeldt af Espen Strunk | GAFFA

Baby in Vain... navnet giver ingen mening - lyder mest som noget, man har valgt, fordi det lyder fedt - men ikke desto mindre har hypen omkring den unge, københavnske rocktrio været massiv de seneste måneder, hvor også udlandet har fået øje på pigerne.
 
En kollega tildelte trioens koncert i Tivoli i København for to år siden GAFFAs maksimale seks stjerner, og fremstillede fremdeles Lola, Benedicte og Andrea som noget i retning af rockens nye, store håb. En sådan jubelbegejstring må naturligvis mane til en vis skepsis. Jeg mener: Kan det nu virkelig passe?
 
Efter lørdagens korte og kontante - og fokuserede - showcasekoncert på Spot Festival i Aarhus fristes denne anmelder til at svare tøvende "ja". Ikke fordi, Baby in Vain på nogen måde genopfinder den dybe tallerken på VoxHall, i aften. 
 
Men fordi de spiller, som om det rent faktisk netop er, hvad de er i gang med: Den umiddelbare, næsten forbavsede, glæde over at rocke ud, er evident hos de tre unge udøvere, som i aften river såvel strengene som det medlevende publikum eftertrykkeligt rundt.
 
Ubesmittet
  
Pigerne på scenen er koncentrerede, grænsende til det indadvendte, og lader musikken stå i fokus: Gnistrende støjguitar på en baggrund af tonsende, tæt trommespil. 
 
I aften under dæmpet scenebelysning bevidner vi et ungt band, som rent faktisk først og fremmest synes drevet af en umiddelbar glæde ved at spille rockmusik, sammen - og i mindre grad optagede af at gå i det rigtige tøj, slå igennem for gennembruddets eget skyld eller lyde som noget fra Brooklyn, Kingston eller Gud ved hvor.
 
"Skål," "har I det godt?" og enkelte andre småbemærkninger fra scenen udgør eneste pauser i en fokuseret minikoncert, hvis ubesmittede spilleglæde og sikre, skarpe samspil da heller ikke undgår at rive det feststemte publikum med i aften. Råt rockende og rent ud sagt imponerende.

Nyheder, artikler og anmeldelser fra GAFFA